Skip to content

Zo scoor jij op social media

Gezien worden op Social Media is lang niet zo makkelijk als mensen altijd denken. Er zijn bergen aan content en dit wordt elke dag meer en meer en dat terwijl het als bedrijf juist heel belangrijk is om online aanwezig te zijn. Deze week nemen we je mee in de wereld van Social Media zodat jij kan zorgen dat jouw online aanwezigheid een succes wordt!

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe het algoritme van de verschillende platformen in elkaar zit. Op Instagram zijn bijvoorbeeld comments en shares heel belangrijk. Dit komt omdat Facebook (het bedrijf achter Instagram) op die manier kan zien welke content mensen écht leuk vinden en waar ze mee engagen. Het is dan ook belangrijk dat je inspeelt op deze algoritmes door bijvoorbeeld reacties en shares uit te lokken bij de mensen die jou bericht zien.

Over engagement gesproken, dit is tweerichting verkeer. Probeer dus zelf ook actief te liken en reageren op berichten die aansluiten op jouw organisatie. Zo blijf je relevant, val je op en genereer je meer interactie, bereik en mogelijk volgers. Ga de conversatie aan in je eigen comments en DM’s door in te gaan op reacties van je publiek. Dit concept wordt community management genoemd. Een goede strategie is bijvoorbeeld reageren op posts die gebruik maken van dezelfde hashtags als jij gebruikt.

Het is ook belangrijk om de statistieken van je posts in de gaten te houden. Zie je pieken? Dan weet je dus dat dat werkt, probeer dan iets vergelijkbaars te plaatsen want mensen vinden dit blijkbaar interessant. Zie je dalen? Dan weet je dus dat het niet werkt en moet je iets anders proberen. Door je statistieken in de gaten te houden kun je dus constant schakelen met je content en vergroot je de kans dat je je account laat groeien.

Korte video’s zijn momenteel erg populair. Kijk maar naar platformen als TikTok en Instagram reels. Speel hier dan ook op in. Ze zeggen wel eens “je moet zorgen dat je bent waar de mensen zijn”. Het is dus belangrijk dat ze jouw content ook daar zien. Daarnaast heb je veel populaire trends op beide platformen die constant veranderen. Speel hier dan ook op in, zo houd je je content interessant en blijf je relevant.

Een andere vorm van video die momenteel flink groeit is video met ondertiteling. 85% van de bekeken video’s op Facebook worden bekeken zonder geluid. Om je video’s begrijpelijk te houden is het daarom belangrijk dat je gebruik maakt van ondertiteling.

Uiteindelijk is het groeien van je Social Media kanalen een marathon en geen sprint. Zorg ervoor dat je consistent relevante content blijft posten en je zal vanzelf een groei gaan zien. Om hier consistent mee door te gaan is het wel belangrijk om plezier te hebben in het maken van je content. Het maken/kiezen van de juiste content, het schrijven van captions en het keer op keer kiezen van de juiste hashtags kan ontzettend veel tijd kosten, zorg ervoor dat je het die tijd dan in ieder geval naar je zin hebt. Heb je dit niet? Dan kun je er altijd voor kiezen om het uit handen te geven. Zo is videoID bijvoorbeeld gespecialiseerd in Social Media marketing en het laten groeien van je pagina’s en staan wij altijd open om je te helpen op dit online avontuur!

videoID video marketing – KVK: 78598036

All Rights Reserved | All Wrongs Reversed

Terms& Conditions | Privacy Policy | Disclaimer