Skip to content

Hoe maak ik een goede marketing video?

Heb jij al eens gebruik gemaakt van video in je marketing strategie? Heeft deze video ook de resultaten bereikt die je wilde? Niet? Dan kan het zijn dat het geen goede video was.

Het gebeurt vaak dat een mooie video weinig tot geen views haalt terwijl jij in die video juist vertelt wat je je doelgroep wil vertellen.. helaas zit jouw doelgroep lang niet altijd te wachten op wat je te vertellen hebt.

Een video is in onze ogen pas een goede video als je de resultaten bereikt die je wilt bereiken. Om dit te doen moet je je doelgroep aanspreken. Je moet iets bij ze los maken. Nu zien we je denken; maar dan weet ik toch pas achteraf of het een goede video is? Dat hoeft niet. Wij zijn van mening dat wanneer je van te voren duidelijk je doel, je doelgroep en je doelstelling voor ogen hebt, je in staat bent tot het creëren van een video met relevante content waarmee je het juiste resultaat behaalt: het bereiken, raken en in beweging zetten van jouw doelgroep.

Deze week doorlopen we samen de stappen om een goede video te maken.

 

Stap 1: Bepaal het doel van de video

Wat wil je met de video bereiken? Wil je jouw doelgroep informeren of inspireren? Wil je ze uitnodigen voor een event of wil je ze enthousiast maken over jouw product of dienst? Met andere woorden, wat wil je dat jouw doelgroep na het bekijken van de video weet, voelt, vindt en/of doet?
Maak dit doel zo concreet mogelijk en houd gedurende het hele proces dit doel voor ogen. Voeg een call to action toe aan het einde van de video, om je publiek te laten overgaan tot de actie die je van ze verwacht.

 

Stap 2: Speel in op een behoefte van jouw doelgroep

Het lijkt een open deur, maar het wordt zo vaak vergeten: Bij videomarketing is het net als bij alle andere marketinguitingen van je bedrijf van essentieel belang dat je goed voor ogen hebt wie je doelgroep is en wat de doelgroep beweegt. Focus je niet te veel op je boodschap, maar focus op je doelgroep. Zend niet, maar maak contact. Wat is hun behoefte, hun pijnpunt of hun verlangen waar jij als bedrijf op in speelt? Wat is voor hun boeiend om te weten over jou, over jouw bedrijf, over jouw product, dienst of event. Waar kan je hen mee helpen? Waar worden zij blij van? Door de doelgroep centraal te stellen, zullen zij zich aangesproken voelen en eerder geneigd zijn de video te bekijken.

 

Stap 3: Pas je video aan op je doelgroep

Bedenk goed voor wie je de video maakt en waar hun interesses liggen, zorg ervoor dat je je video interessant houd voor je kijker. Stel je maakt een video voor jongeren, houd de info dan kort maar krachtig. Zorg dat je vlot door de video heengaat. Maak je een video voor ouderen? Neem dan meer tijd om dingen uit te leggen. Oudere mensen hebben meer aandacht voor langere video’s en willen juist zoveel mogelijk informatie krijgen.

 

Stap 4: Bepaal de doelstelling van de video

Wil je een concreet aantal nieuwe klanten, leden, aanmeldingen of bezoekers realiseren met je online video? Of is de video puur voor branding? Bedenk die doelstellingen goed van te voren, op deze manier ga je namelijk meten of je je doelen bereikt.

Na deze stappen kun je zelf beginnen met het inzetten van goede video’s voor je organisatie. Heb je toch behoefte aan wat meer expertise? Wees dan niet bang om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

videoID video marketing – KVK: 78598036

All Rights Reserved | All Wrongs Reversed

Terms& Conditions | Privacy Policy | Disclaimer