Skip to content

Personeel vinden met video

Personeel vinden in de huidige arbeidsmarkt blijkt keer op keer zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn meer dan 470.000 openstaande vacatures (bron: CBS) en personeel is lastig te krijgen. Met een standaard vacature tekst kom je niet meer weg en als werkgever moet je steeds harder je best doen om op te vallen. Maar hoe doe je dat? Deze week nemen we je mee in de wereld van video vacatures, zo heb jij binnen no time een nieuwe aanwinst voor je team.

Het inzetten van video voor je wervingscampagne heeft een aantal voordelen.

  • Effectief: video wordt 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst.
  • Origineel: het inzetten van video voor een wervingscampagne is relatief nieuw en wordt nog niet door heel veel organisaties gedaan.
  • Opvallend: Meer dan 60% van het internetverkeer bestaat uit video, hierdoor val je dus automatisch al meer op.
  • Deelbaar: Foto’s en video’s worden over het algemeen vaker gedeeld dan teksten. Door video in te zetten vergroot je dus de kans dat je vacature gedeeld wordt.

Veel werkzoekende kennen de standaard vacatureteksten nu wel uit hun hoofd. Het is dus belangrijk dat je jouw vacature wél interessant maakt, maar hoe doe je dit? Een vacature video is hier dé oplossing voor.

Als werkgever kun je een duidelijk beeld creëren van hoe een werkdag en een werkplek er uitziet binnen jouw organisatie. Laat zien wat jouw bedrijf interessant en uniek maakt, houd het luchtig en laat zien wat mensen kunnen verwachten als ze voor jou aan de slag gaan. Door mensen een kijkje te geven in wat ze kunnen verwachten krijg je automatisch een voorsprong op je concurrentie.

Wil je niet kiezen voor een real life video? Dan kun je altijd nog kiezen voor animatie. Een animatie video kun je ook inzetten zonder mooi bedrijfspand of medewerkers die niet voor de camera willen verschijnen. Zoals we al eerder zeiden worden foto’s en video’s vaker gedeeld. Waarom? Zeg nou eerlijk, het is toch veel leuker om leerzaam, interessant of grappig filmpje te sturen naar vrienden in plaats van een saaie, veel te lange tekst.

Oké, je hebt je video. Nu moeten we er nog voor zorgen dat werkzoekende jouw video ook daadwerkelijk zien. Hoe doen we dat? Het is belangrijk om een doeltreffende strategie op te zetten en de juiste platformen te kiezen. Voor het werven van personeel speelt bijvoorbeeld LinkedIn een belangrijke rol in de marketingstrategie. Op LinkedIn kun je je doelgroep filteren op locatie, opleiding, werkervaring en bedrijfstak. Dit is erg nuttig als je op zoek bent naar iemand met een specifiek profiel. Wil je het nog een stapje verder nemen? Dan kun je ook kiezen voor Ad campagnes van bijvoorbeeld Google en Facebook.

Succesvol personeel werven is tegenwoordig zoveel meer dan een vacature tekst met een laag humorgehalte. Je moet laten zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Het is ook belangrijk om een goed beeld te schetsen van waar je nieuwe werknemer terecht komt en wat hij kan verwachten.

videoID video marketing – KVK: 78598036

All Rights Reserved | All Wrongs Reversed

Terms& Conditions | Privacy Policy | Disclaimer