Skip to content

De 3 video’s die niet mogen ontbreken in je videomarketing strategie

Video mag tegenwoordig niet meer ontbreken in je marketingstrategie. Om online gezien te worden is video belangrijker dan ooit MAAR je wilt natuurlijk wel gezien blijven worden. Dan heeft het niet zoveel zin om een eenmalige campagne te draaien en daarna uit het zicht te raken. Het is belangrijk dat je consistent online aanwezig bent. Daarnaast wil je natuurlijk niet alleen je product verkopen maar wil je natuurlijk ook dat je jouw brand image optimaal presenteerd. Het is daarom belangrijk om meerdere video’s te plaatsen en er zijn 3 type video’s die echt niet mogen ontbreken in jouw contentstrategie. 

 

Branding video

De eerste video die volgens ons echt niet mag ontbreken in een contentstrategie is een branding video. Veel mensen noemen dit ook wel een bedrijfsfilm maar er zit een belangrijk verschil tussen deze 2 type video’s. Bij een bedrijfsfilm geef je de kijker letterlijk een kijkje in- of rondleiding door- je bedrijf. Dit is dus bijzonder aantrekkelijk voor mensen die meer te weten willen komen over je organisatie. Bij een branding video focus je, je juist meer op je merk en merkwaarden. Je laat zien wie je bent, wat je doet en waarom ze voor jou zouden moeten kiezen boven de concurrentie. In een branding video zit dan ook veel meer overtuigingskracht en focus je je op het karakter van je bedrijf. Het is in weze een visitekaartje voor jouw bedrijf. Daarnaast wil je er natuurlijk een blijvende indruk mee achterlaten op de kijker.

 

Product video

Om potentiële klanten duidelijk te maken wat ze aan jouw dienst of product hebben, is het belangrijk om een duidelijke productomschrijving te hebben. Of nog beter een video. In een product video kun je makkelijk laten zien hoe jouw product of dienst werkt en wat de voordelen ervan zijn. Product video’s zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een highlight reel maken waarin je de hoogtepunten van je dienst of product uitlicht. Of je kiest voor een uitleg video waarin je precies laat zien hoe je product werkt. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het aansluit op je brand identity en je doelgroep.

 

Testimonial video

Nu je klant weet wie je bent en wat je aanbiedt is het tijd om ze het laatste zetje in de rug te geven voordat ze besluiten te kopen. Dit doe je natuurlijk met testimonia.  Een testimonial verteld de ervaring van een bestaande klant – of meerdere klanten. Je kunt het zien als een review in videovorm. Potentiële klanten vinden belevingen van eerdere klanten erg belangrijk omdat ze precies willen weten waar ze aan toe zijn. Een testimonial gaat om échte klanten met échte ervaringen. Het is geen geproduceerd plaatje met klanten die een voorgeschreven tekst oplezen. Dit maakt het ook gelijk de beste vorm van reclame. Het hoeft niet helemaal opgepoetst te zijn, er is dus niks mis met klanten die vertellen dat er wat opstartproblemen waren of aangeven dat er twijfels waren voor de aankoop. Sterker nog, dit maakt het verhaal alleen maar sterker omdat het verhaal nog eerlijker oogt.

 

Ik heb mijn drie video’s… en nu?

Met de bovenstaande drie video’s kickstart je jouw content-marketingstrategie. Drie video’s waarin je laat zien wie je bent, wat je aanbiedt en wat klanten daarvan vinden. Je hebt de basis van je video marketingstrategie staan. Maar het is pas het begin. Misschien heb je meerdere diensten of producten die je wilt belichten? Of wil je veelgestelde vragen van klanten beantwoorden doormiddel van video. Je kunt alle kanten op.En wat dacht je van het optimaliseren van videocontent voor verschillende (social) kanalen. Het is ook belangrijk om je te focussen op segmenten van je doelgroep, op basis van de verschillende klant- en kijkersfasen. Want niet iedereen heeft dezelfde kennis (van jouw bedrijf of product) en verschillende subgroepen moeten daarom anders benaderd worden voor het beste effect.

Maar iedereen moet ergens beginnen en met deze drie video’s heb je een sterke basis staan. Nu wordt het tijd om je content uit te breiden.

videoID video marketing – KVK: 78598036

All Rights Reserved | All Wrongs Reversed

Terms& Conditions | Privacy Policy | Disclaimer