Skip to content

5 video SEO tips voor 2023

SEO, je hebt het waarschijnlijk al veel te vaak voorbij zien komen. Het optimaliseren van je website voor de zoekmachines is ontzettend belangrijk om online gezien te worden, maar wist je ook dat video daar een steeds grotere rol in speelt? Dit komt omdat video een steeds grotere rol gaat spelen in het online verkeer. Deze week geven we je 5 tips om je website te optimaliseren voor SEO doormiddel van video.

Tip 1 – optimaliseren voor je zoekwoorden

Het is belangrijk dat je je zoekwoorden verwerkt in de titel, de thumbnail, de beschrijving en de tags van je video. Zelfs de bestandsnaam van de video doet ertoe. Door dit allemaal te optimaliseren weet google wat er in de video te verwachten valt waardoor ze de video en dus je website hoger in de zoekresultaten zullen tonen.

Tip 2 – gebruik 1 video per pagina

Door elke video een losse pagina te geven, geef je jezelf de kans om de pagina URL, de titel, de content en de metadata van de pagina te verbinden met je video. Google zal deze pagina dan als belangrijk markeren en heb daardoor hoger laten zien in je zoekresultaten.

Tip 3 – Google key moments

Tegenwoordig biedt Google je de mogelijkheid om belangrijke momenten in je video uit te lichten. Denk dan bijvoorbeeld aan de start een nieuw onderwerp of een stuk waar belangrijke informatie wordt gegeven. Door gebruik te maken van key moments geef je de kijker de mogelijkheid om direct door te schakelen naar het deel van de video die voor hun interessant is. Door hier gebruik van te maken kun je er dus voor zorgen dat meer mensen op jouw video klikken. Daarnaast is het een stukje gemak, mensen houden van gemak en Google weet dit ook. Om deze reden laat Google video’s die deze functie benutten dan ook hoger zien dan andere.

Tip 4 – Ondertiteling

85% van de bekeken video’s op Facebook worden afgespeeld zonder geluid. Het is daarom belangrijk om ondertiteling aan je video’s toe te voegen, zodat ze ook voor deze mensen begrijpbaar blijven MAAR dit is niet de enige reden dat ondertiteling ontzettend belangrijk is bij je video’s. Door ondertiteling toe te voegen aan je video geef je Google namelijk de kans om zoekwoorden uit je video te lezen. Dit zorgt ervoor dat Google beter begrijpt waar de video over gaat en waar en wanneer ze deze video moeten tonen.

Tip 5 – Eindig altijd met een call-to-action

Dit hoeft niet per se te betekenen dat je je kijker direct probeert iets te verkopen. Je kan de kijker bijvoorbeeld vragen om een volgende video te laten kijken die aansluit op wat hij net heeft gezien of vragen of de kijker de video wil delen.

“Wil je meer informatie? Bekijk dan ook eens deze video waarin we dieper ingaan op [onderwerp].”

“Stuur deze video door naar iemand die deze informatie goed kan gebruiken voor zijn of haar marketing.”

Door mensen op je pagina te houden, of ze deze te laten delen, laat je Google denken dat de pagina interessant is. Hoe meer bezoekers en hoe langer ze zich op je website begeven, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan.

Dat was hem dan voor deze week. Uiteraard zal je niet direct bovenaan Google staan na deze tips, maar het is wel een essentieel onderdeel van je SEO.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel hem dan vooral met iedereen waarvan jij denkt dat zij er ook iets aan zouden kunnen hebben.

videoID video marketing – KVK: 78598036

All Rights Reserved | All Wrongs Reversed

Terms& Conditions | Privacy Policy | Disclaimer